Milieuzorg op school

Natuur

Samen met de kinderen, de begeleiders en de ouders zetten we ons in om de kinderen in contact te laten komen met de levende natuur en sporen we hen aan om er heel goed zorg voor te dragen. Vb: wat kunnen we doen om de bijen en vlinders te helpen,...

 Op schoolniveau gebeurt dit vooral via projectwerking, buitenonderwijs en tuinieren.

We schenken ook veel aandacht aan een natuurlijke speelplaats door middel van verschillende speelhoeken in te richten met water, boomstammen en boomschors, een buitenkeuken, takken om kampen mee te bouwen, … .  Kinderen spelen veel creatiever en er zijn minder conflicten. 

Dat ze de schooldag met vuilere kleren beëindigen, nemen we er graag bij!

Afval

We sensibiliseren kinderen om zoveel mogelijk afval te voorkomen en op een duurzame manier met materialen om te gaan. 

We verbannen zoveel mogelijk milieubelastende verpakkingen. Daarom vragen wij om gebruik te maken van een brooddoos, fruitdoos en een drinkbus. Zo dragen wij ook ons steentje bij!

Energie

We proberen zoveel mogelijk zelf energiezuinig te zijn en daarin het voorbeeld te geven. Zo heeft onze school reeds zonnepanelen liggen op het dak.

 We zullen jaarlijks deelnemen aan de Dikke Truiendag. Wij vinden het belangrijk om met de kinderen afspraken te maken zoals ‘We doen de lichten uit tijdens de speeltijd’ en ‘we zetten beeldschermen af als we ze niet gebruiken.’